Lapsi- ja Perhekuvaus

Kuvaukset voidaan suorittaa studiolla  tai haluamassanne miljöössä, esim. kodissanne lapsen omassa ympäristössä tai ulkona. Lapsikuvausta lapsen ehdoilla, kiireettä ja rennolla asenteella!

Muutama vinkki, jota kannattaa ottaa huomioon:

 

– Paras kuvausaika on heti lapsen päivä/yöunien ja pienen välipalan jälkeen. Kuvaus kannattaakin ajoittaa siten, että lapsen normaali päivä rytmi ei muutu.

– Kuvaus tilanteesta pyritään tekemään kiireetön ja rauhallinen. Kuvaus aloitetaan yleensä mukavalla tutustumisella, jossa lapsi saa tutkia kuvausvälineitä, kokeilla kameraa ja iästä riippuen myös ottaa kameralla muutaman kuvan nallesta, vanhemmista jne.

– Itse kuvaus tilanne etenee täysin lapsen ehdoilla. Leikitään ja hassutellaan koko perheen voimin ja samanaikaisesti saadaan upeita, luonnollisia kuvia ilman koulukuvien tuttua ”jäykkyyttä”

– Vaatetus kannattaa olla yksinkertainen, selkeäkuvioinen -ja väriset, toimivat kuvissa parhaiten. Vältä isoja tekstejä ja logoja. Sisarus, ryhmä- ja perhekuvissa kannattaa suosia yhtenäisiä, toisiinsa sopivia värisävyjä sekä tyyliltään samankaltaisia vaatteita.

Kuvausvaatteita voi myös välillä vaihtaa ja omaa rekvisiittaa saa ja jopa kannattaa ottaa mukaan.